Dr. Fauci: Vaccinul actualizat ar putea asigura protecție față de noua variantă BQ.1, care se răspândește rapid în SUA

Noile variante de Covid, BQ.1 şi BQ.1.1, asociate cu Omicron BA.5, sunt mai contagioase, sunt în extindere în SUA, dar noile formule de vaccin actualizate oferă o anumită protecție împotriva lor.

În prezent, variantele BQ.1 şi BQ.1.1 sunt responsabile de peste 10% dintre noile cazuri de infectare din SUA, au anunțat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), transmit UPI și Agerpres.

„În timp ce BQ.1 şi BQ.1.1 reprezintă un sub-grup restrâns, însă în creştere rapidă, al variantei Omicron, BA.5 rămâne dominantă în Statele Unite”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CDC, Kristen Nordlund, citată într-un comunicat.

Doctorul Anthony Fauci, consilier medical al preşedintelui Joe Biden, a menționat că dozele de vaccin actualizate recent de la Moderna şi Pfizer, care au fost aprobate în septembrie, ar putea contribui la stoparea răspândirii BQ.1.

„Vestea proastă este că există o nouă variantă care apare şi care are calităţi sau caracteristici ce ar putea evita unele dintre intervenţiile de care dispunem. Însă, vestea oarecum încurajatoare este că e vorba despre o sub-variantă BA.5, aşa că aproape sigur va exista o doză de protecţie încrucişată ce poate fi sporită”, a explicat dr. Fauci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...