Drama piețarilor: Din peste 500 de piețe au rămas închise puțin peste 5%

Decizia ca activitatea pieţelor agroalimentare din spații închise să fie suspendate a stârnit multe controverse în spațiul public. Ministrul Agriculturii dezvăluie acum că 5,25% din totalul de 514 de piețe din România s-au închis în urma acestei măsuri.

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anunțat că din 514 piețe doar 27 au rămas deschise.

 „Stadiul de funcţionare a pieţelor agroalimentare, pentru că există foarte multă dezinfomare, este la 16 noiembrie 2020: Dintr-un total de 514 pieţe agroalimentare, 367 au funcţionat dintotdeauna în spaţii deschise sau semi-deschise, nu s-a modificat nimic. Pentru 120, care funcţionau în spaţii închise, primarii au găsit soluţii privind modificarea fluxului astfel încât şi acestea au fost deschise. Au rămas închise 27 de pieţe din spaţii închise, adică 5,25%. Asta este realitatea privind pieţele agroalimentare”, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, potrivit Agerpres.

Controversele din jurul acestei măsuri

Prin hotărârea CNSU din 9 noiembrie s-a decis ca activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor să fie suspendată.  

Mai mulți politicieni au criticat decizia Guvernului Orban de a închide piețele din Români. Măsura a fost criticată inclusiv de producătorii agricoli care au acuzat că prin închiderea piețelor supermarketurile şi multinaţionalele sunt favorizate, această decizie afectându-i grav pe agricultorii din România.

Pe 10 noiembrie, parlamentarii au adoptat amendamentul legislativ care prevede ca piețele închise să poată funcționa pe toată perioada stării de alertă.

Într-o declarație de presă susținută în aceeași zi, președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles că nu va promulga legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...