Drumul expres Focșani-Brăila a primit acordul de mediu: se va circula mai repede și mai lejer

Publicat: 28 mai 2024, 13:10, de Andrei Ceausescu, în Transporturi , ? cititori
Drumul expres Focșani-Brăila a primit acordul de mediu: se va circula mai repede și mai lejer

Între Focșani și Brăila se va circula mai bine, mai repede și mai lejer, pe drumul expres care a primit, azi, Acord de mediu, de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM).

Sectorul „Drum expres Focșani-Brăila” face parte din proiectul național denumit ”Milcovia Expres”, care realizează legătura între localitățile Focșani, Galați și Giurgiulești.
„Conform datelor incluse în Acordul de mediu, acest drum va asigura baza necesară cererii de transport tot mai mari pentru tronsonul respectiv și va face posibilă scoaterea unui număr important de autovehicule din interiorul localităților, cu efect direct asupra reducerii uneia din principalele surse de poluare, autovehiculele. Mai mult decât atât, prin implementarea proiectului se va asigura conexiunea cu rețeaua de drumuri existentă, respectiv cu DN23A, DN23B, DN23, DN22, DJ221C și DJ221, decongestionând traficul local sau de tranzit și reducând timpii de transport, având în vedere că pe viitorul drum expres se va putea circula cu 120 de kilometri pe oră”, a anunțat Laurențiu Alexandru Păștinaru, Președintele ANPM, care a semnat acordul de mediu în prezența directorului Direcției Conservarea Naturii, Biodiversitate, Mirela Pantilie și șefului Serviciului Autorizări și Evaluare Impact, Ciprian Șoavă.
Potrivit specialiștilor, impactul general în zona de influență a proiectului va fi pozitiv, având în vedere faptul că traficul se va fluidiza în cadrul localităților, se va reduce numărul accidentelor cauzate de ambuteiaje și se vor scurta foarte mult timpii de deplasare.
Traseul drumului expres va avea o lungime de 73,5 km și se va desfășura pe teritoriul localităților Slobozia Ciorăști, Milcovul, Gologanu, Vulturu și Măicănești, din județul Vrancea și localitățile Salcia Turdor, Scorțaru Nou, Măxineni, Romanu, Siliștea, Vădeni și Cazasu, din județul Brăila.
Suprafața de teren, care va fi ocupată definitiv de proiectul dezvoltat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere este de 501 hectare.