După furtuna de iarnă din Texas, locuitorii cred că zăpada a fost intenționat „creată de guvern”

După ce o furtună de iarnă dezastruoasă a răvășit statul Texas, locuitorii cred într-o nouă teorie conspirativă conform căreia zăpada a fost „creată de guvern”. Mai multe filmulețe circulă pe rețelele de socializare, în care internauții exclamă că zăpada este una „falsă”.

Majoritatea dintre locuitori au arătat în filmulețele ajunse virale că zăpada arde și nu se topește atunci când aprind bricheta, transmite Reuters.

„Mulțumesc lui Bill Gates pentru că a încercat să ne păcălească cum că zăpada ar fi adevărată. Veți vedea că zăpada nu se topește și va arde. Zăpada nu arde!”, spune o femeie într-un filmuleț pe TikTok, fiind vizionat de peste 800.000 de persoane.

Cei care au făcut experimentul spun că zăpada are un miros nespecific atunci când e arsă, însă specialiștii spun că mirosul provine din arderea butanului, un gaz incolor utilizat, de obicei, ca și combustibil pentru brichete și care emană un miros slab similar petrolului.

De altfel, faptul că zăpada prinde o crustă închisă la culoare, după ce a fost arsă, se datorează tot butanului atunci când moleculele de carbon și hidrogen interacționează cu aerul.

Alți locuitori din Texas cred că zăpada este „indusă chimic cu hidroxid de bariu și amoniu”.

Fenomenul nu este unul nou și intră constant în atenția publicului. Absența apei la topirea zăpezii are însă explicații științifice, cum ar fi faptul că prin ardere apa trece direct în starea gazoasă, fără a mai fi și lichidă. De asemenea, lichidul care ar putea să apară este absorbit imediat de zăpadă, care astfel rezită mai mult flăcării directe.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Asa este ! informația este corecta. Dar să privim atent si către ai lor liderii”
    Liderii consiliilor de conducere ale operatorului de rețea electrică din Texas au declarat marți că vor demisiona în urma ultrajului de peste 4 milioane de clienți care au pierdut energie electrică săptămâna trecută în timpul unei furtuni mortale de iarnă, inclusiv mulți ai căror case frigide nu au avut căldură timp de zile la temperaturi sub îngheț. Toți cei cinci directori ai consiliului de administrație care renunță la funcție, inclusiv președinta Sally Talberg, locuiesc în afara Texasului, ceea ce a intensificat doar criticile aduse Consiliului de fiabilitate electrică din Texas. Dimensiunile sunt eficiente miercuri – cu o zi înainte ca parlamentarii din Texas să aibă întrebări clare asupra managerilor de rețele și a oficialilor din domeniul energiei cu privire la eșecurile din timpul audierilor de la capitala statului. Demisiile nu schimbă faptul că PUC și legislativul din Texas nu au reușit să asigure supravegherea sau să adopte o politică de bun simț ”, a spus primarul din Houston, Sylvester Turner .

    „Inimile noastre se îndreaptă către toți Texanii care au fost nevoiți să treacă fără electricitate, căldură și apă în timpul temperaturilor frigide și continuă să se confrunte cu consecințele tragice ale acestei urgențe”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...