După opt luni de pandemie, Suedia ia măsuri restrictive: Se interzic adunările mai mari de opt persoane

uedia, țara care a avut printre cele mai relaxate măsuri pentru prevenirea pandemiei de COVID-19, a anunțat, luni, că va interzice formarea de grupuri mai mari de opt persoane în spațiile publice.

Până acum, în Suedia maximul de persoane permise într-o adunare publică era de 50-300 de persoane, în funcție de spațiul alocat întrunirii.

Luni, autoritățile au anunțat că timp de o lună, începând de pe 24 noiembrie, suedezii nu vor avea voie să se adune în grupuri mai mari de opt persoane. Măsura va expira la Crăciun și urmărește să reducă curba bruscă de infectări.

„Nu mergeţi la sala de fitness, nu mergeţi la bibliotecă, nu organizaţi mese, nici sărbători. Anulaţi-le!”, le-a transmis premierul Stefan Lofven suedezilor.

Suedia este țara care a avut una dintre cele mai lejere strategii de combatere a pandemiei. Autoritățile i-au îndemnat pe suedezi să păstreze distanțarea socială, să practice telemunca și să ia măsuri de igienă, dar nu au impus portul măștii, carantină sau închiderea magazinelor.

Chiar și după intrarea în vigoare a noilor restricții, restaurantele şi barurile vor continua să poată primi mai mult de opt persoane, însă nu la aceeaşi masă.

Săptămâna trecută, Suedia a anunțat un lockdown parțial din 20 noiembrie.

Numărul noilor infecții și a deceselor a crescut drastic în Suedia în ultimele zile și a ajuns la aproape 6.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și 42 de decese suplimentare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...