După opt luni de pandemie, Suedia ia măsuri restrictive: Se interzic adunările mai mari de opt persoane

uedia, țara care a avut printre cele mai relaxate măsuri pentru prevenirea pandemiei de COVID-19, a anunțat, luni, că va interzice formarea de grupuri mai mari de opt persoane în spațiile publice.

Până acum, în Suedia maximul de persoane permise într-o adunare publică era de 50-300 de persoane, în funcție de spațiul alocat întrunirii.

Luni, autoritățile au anunțat că timp de o lună, începând de pe 24 noiembrie, suedezii nu vor avea voie să se adune în grupuri mai mari de opt persoane. Măsura va expira la Crăciun și urmărește să reducă curba bruscă de infectări.

„Nu mergeţi la sala de fitness, nu mergeţi la bibliotecă, nu organizaţi mese, nici sărbători. Anulaţi-le!”, le-a transmis premierul Stefan Lofven suedezilor.

Suedia este țara care a avut una dintre cele mai lejere strategii de combatere a pandemiei. Autoritățile i-au îndemnat pe suedezi să păstreze distanțarea socială, să practice telemunca și să ia măsuri de igienă, dar nu au impus portul măștii, carantină sau închiderea magazinelor.

Chiar și după intrarea în vigoare a noilor restricții, restaurantele şi barurile vor continua să poată primi mai mult de opt persoane, însă nu la aceeaşi masă.

Săptămâna trecută, Suedia a anunțat un lockdown parțial din 20 noiembrie.

Numărul noilor infecții și a deceselor a crescut drastic în Suedia în ultimele zile și a ajuns la aproape 6.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și 42 de decese suplimentare.

Citește și:

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....