ECDC: Se intensifică transmiterea infecției Covid-19 pe continentul nostru

Publicat: 09 sept. 2023, 18:30, de Magda Marincovici, în Sănătate
ECDC: Se intensifică transmiterea infecției Covid-19 pe continentul nostru

Centrul European pentru Prevenirea Bolilor (ECDC) avertizează că transmiterea infecției Covid-19 se intensifică pe continentul nostru. ECDC face acest avertisment în condițiile în care țările europene nu mai furnizează date complete privitoare la Sars-Cov-2.

ECDC subliniază că această intensificare a transmiterii infecției este vizibilă, chiar dacă datele nu sunt ”la zi”, deoarece țările nu fac raportări complete.

ECDC spune că amploarea transmiterii infecției nu a atins vârfurile anterioare, dar precizează că a scăzut foarte mult numărul testelor efectuate.

Săptămâna aceasta, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății,Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că, în Europa, sunt în creștere internările în secțiile de terapie intensivă din cauza infecției Covid-19.

Inclusiv OMS subliniază că mai puțin de un sfert din țările membre ale OMS raportează decesele și doar 29 de țări – respectiv 10% din membrii OMS – transmit date privitoare la spitalizările legate de infecția Covid-19.

La noi

Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, în țara noastră, între 28 august și 3 septembrie, au fost înregistrate 4.772 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 și 12 decese în urma infecției cu Covid-19.

34,7% din cazurile de Covid-19 au fost detectate în municipiul București și județele Bacău, Iași, Timiș și Galați.