Este o idee bună să înveți albinele să depisteze coronavirusul?

Cercetătorii olandezi spun că da. Ei tocmai au antrenat albinele să adulmece probele care conțin coronavirus, reducând timpul de așteptare pentru rezultatele testelor.

Pentru instruirea insectelor, oamenii de știință de la Universitatea Wageningen din Olanda le-au dat apă dulce ca recompensă pentru identificarea probelor de virus. Albinele, care au un simț al mirosului acut, nu au primit nici o recompensă pentru că au arătat cercetătorilor probe neinfectate, potrivit nypost.com.

Oamenii de știință au descoperit că au identificat un rezultat pozitiv al testului în câteva secunde

În schimb, poate dura ore sau zile pentru a obține un rezultat convențional al testului COVID-19. Metoda albinelor este, de asemenea, ieftină, ceea ce o face utilă pentru țările în care testele sunt greu de găsit, au spus cercetătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...