EXCLUSIV. Drulă și Cîțu făcuți KO de Rădoi

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, și premierul Florin Cîțu au anunțat că vor lua măsuri dure împotriva celor care au blocat vineri circulația metroului bucureștean, în special împotriva liderul sindical Ion Rădoi.

Dar cum orice minune ține trei zile, Cîțu și Drulă au fost trecuți ieri pe „mute” de Rădoi, adică făcuți KO și, astfel, câinii latră caravana trece.

Drulă: „Rădoi, s-a terminat”

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că va lua măsuri după protestul ilegal de vineri dimineață de la metroul bucureștean, în care sindicaliștii conduși de fostul parlamentar PSD, Ion Rădoi, au interzis accesul călătorilor la metrou.

Cătălin Drulă a spus că „nu va da înapoi în fața mafiei” și a cerut intervenția forțelor de ordine. „Rădoi, s-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”,l-a avertizat Drulă.

Cîțu: „Nimeni nu este mai presus de lege!”

Ulterior, a reacționat și primul ministru Florin Cîțu care a declarat că prejudiciul creat în urma grevei de la metrou va fi recuperat în totalitate de la participanții la protest. Conducerea Metrorex va stabili cine a participat și va dispune reducerea salariilor, a precizat Florin Cîțu.

„Nimeni nu este mai presus de lege! Și ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acțiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societății comerciale și imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovați; constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul acestora cu o zi”, a anunțat premierul, duminică, pe Facebook.

Ștefan Paraschiv: „Împotriva salariaților nu se vor lua măsuri disciplinare pentru oprirea voluntară a lucrului”

Dar, ieri, surpriză! Toate amenințările lui Drulă și Cîțu s-au dovedit că au fost doar vorbe în vânt ca să dea bine pe sticla televizorului. Prin procesul verbal (vezi documentul în facsimil) de ieri încheiat între conducerea Metrorex și liderii sindicatului de la metrou, sindicaliștii au obținut tot ce au dorit.  

În procesul verbal semnat de directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, și eternul lider sindical Ion Rădoi se menționează, negru pe alb, că toate cele patru revendicări ale sindicaliștilor au fost acceptate de conducerea Metrorex. Astfel,  iată cele patru revendicări ale sindicaliștilor:

1.Societatea se angajează că nu va face disponibilizări la metrou.

2.Societatea se angajează că nu micșorează salariile (veniturile).

3. Recunoașterea USLM ca sindicat care asigură protecția socială conform CCM.

4.Împotriva salariaților nu se vor lua măsuri disciplinare pentru oprirea voluntară a lucrului

Practic, toate amenințările lansate în spațiul public de ministrul Cătălin Drulă și premierul Florin Cîțu au fost doar vorbe în vânt. Astfel, sindicaliștii în fruntea cu Ion Rădoi își văd în continuare nestingheriți de afaceri, chiar dacă au blocat pentru o zi Capitala și după toate amenințările în stil mafiot făcute de Rădoi prezentate pe larg de către PUTEREA în urmă cu două săptămâni aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole