Florin Cîțu: De Ziua Protecției Civile celebrăm activitatea celor din linia întâi a răspunsului la dezastre

Premierul Florin Cîţu a transmis duminică un mesaj cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, prin care subliniază că activitatea tuturor celor implicaţi în prevenirea şi furnizarea răspunsului la dezastre are un impact semnificativ, aceştia acţionând pentru salvarea comunităţilor ameninţate de dezastrele naturale sau de alte situaţii limită.

„Astăzi, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, celebrăm întreaga activitate derulată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a celorlalţi specialişti implicaţi în prevenirea şi furnizarea răspunsului la dezastre. Contribuţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este relevantă în mecanismul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, prin modernizarea continuă şi dobândirea de noi responsabilităţi în domeniul protecţiei civile. Acestea au fost probate în plan operativ, prin numeroasele intervenţii în faţa provocărilor apărute inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, prin activarea Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”, a menţionat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, sistemul integrat al situaţiilor de urgenţă coordonat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile aflate în subordinea acestuia au evoluat vizibil şi au reuşit să se poziţioneze în topul clasamentului alături de serviciile similare internaţionale.

„Contextul naţional şi internaţional ne obligă să menţinem aceleaşi standarde de calitate, să fim rezilienţi, iar în susţinerea lor programul de guvernare acordă o importanţă majoră dezvoltării şi consolidării acestui sector vital populaţiei. Dat fiind faptul că în data de 1 martie celebrăm şi Ziua Mondială a Protecţiei Civile, reafirm profesionalismul şi expertiza pe care reprezentanţii protecţiei civile au dobândit-o în aceşti ani, confirmată în misiunile de sprijin oferit altor state precum Albania, Liban, Croaţia, puternic afectate de explozii, cutremure, inundaţii, dar şi prin acordarea rapidă de asistenţă internaţională în scopul oferirii de echipamente sau materiale indispensabile subzistenţei”, a completat Florin Cîţu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole