Focare de poluare în localitățile din apropierea Bucureștiului, după ce au fost arse mai multe cauciucuri

Liderul Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anunțat că cele mai mari focare de poluare, cu valori de peste 100, au fost în localitățile din apropierea Bucureștiului, cum ar fi Vidra, Măgurele și în Șintești, după ce localnicii au ars mai multe cauciucuri.

„Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer, valorile au fost foarte mari aseară (n.r. duminică), s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante”, a explicat șeful Gărzii de Mediu care, potrivit acestuia, au fost incendii și cu 20 de anvelope de autoturisme, scrie Digi24.

„Am intervenit cu echipajele gărzii de mediu, jandarmerie, poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare, pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului”, a declarat Berceanu.

El a mai precizat că „munca asta trebuie să se ducă pe o perioadă mult mai lungă, pentru că principalul pilon e prevenția și nu acțiunea în ziua respectivă, dacă avem o muncă de prevenție de a lungul anului, focarele pe anul viitor se vor reduce simțitor”.

Șeful Gărzii de Mediu a explicat că, pe lângă aceste surse de poluare, nici vremea nu a ajutat la disiparea particulelor.

„N-am avut o mișcare substanțială a aerului care să disipeze norul de poluare de particule, vântul a bătut încet. În dimineața asta recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele, o pot face către prânz”, a fost mesajul transmis de Berceanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...