Fost președinte al Fundației pentru Tineret București trimis în judecată de DNA

Ticu Plăcintă, fostul președinte al Fundației pentru Tineret a municipiului București (fostul UTC) a fost trimis în judecată de procurorii DNA , alături de alte persoane din conducerea instituţiei, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Prejudiciul cauzat de acesta este de 15.725.392 lei.

Ticu Plăcintă a intrat în vizorul procurorilor după ce ar fi săvârșit infracțiuni de abuz în serviciu. Mai exact, fostul președinte pentru Tineret ar fi obținut, pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

În același dosar este anchetat și Mărgineanu Valentin, care la data faptei era membru în Consiliul de conducere al Fundației pentru Tineret a municipiului București (F.T.M.B.) și ulterior vicepreședinte al SC Tin Management Grup SA, sub aspectul complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Ce acuzații i se aduc lui Ticu Plăcintă și complicilor săi

Potrivit DNA, demersurile inculpatului Ticu Plăcintă şi ale complicilor săi ar fi constat, printre altele, în:

– înfiinţarea SC Tin Management Grup SA în scopul preluării de către această firmă a dreptului de administrare asupra tuturor imobilelor prezente şi viitoare ale FTMB. Ulterior, după înfiinţarea SC Tin Management Grup SA, în scopul menţionat mai sus, ar fi fost încheiate mai multe contracte (iniţial un contract de concesiune, iar ulterior mai multe contracte de asociere în participaţie), în condiţii vădit dezavantajoase pentru organizaţia de tineret, ce aveau ca obiect predarea, către societatea comercială, a dreptului de administrare a întreg patrimoniului imobiliar prezent şi viitor şi redirecţionarea a 85% din rezultatele financiare obţinute în favoarea SC Tin Management Grup SA.

– cooptarea în cadrul SC Tin Management Grup SA a unei societăţi comerciale administrată de Plăcintă Laurenţiu Bogdan ca asociat cu un aport în natură constând într-un teren în suprafaţă de 51.341 m.p. cu construcţii speciale, situate într-o comună din judeţul Argeş şi evaluat la 1.902.165 lei. În acest mod, FTMB a rămas cu 38,258% din acţiuni, iar societatea administrată de Plăcintă Laurenţiu Bogdan a preluat controlul asupra SC Tin Management Grup SA şi implicit şi asupra patrimoniului FTMB deţinând 60,846% din acţiuni.

– încheierea unor acte adiţionale prin care s-a modificat metoda de împărţire a rezultatelor financiare, respectiv 20% din veniturile realizate din exploatarea imobilelor revine FTMB şi 80% din venituri revine SC Tin Management Grup SA.

Prejudiciul de 15.725.392 lei, reprezintă venituri nerealizate de către FTMB şi în acelaşi timp foloase necuvenite, obţinute de SC Tin Management Grup SA.

„Acţiunile menţionate mai sus au făcut ca numai sume nesemnificative de bani din exploatarea patrimoniului FTMB să fie utilizate pentru programe de şi pentru tineri. Aşadar, pe lângă prejudicierea patrimoniului FTMB, ar fi fost afectate şi lezate în mod grav şi interesele legitime ale organizaţiei de tineret, respectiv cele de realizare a scopului şi a obiectivelor pentru care a fost înfiinţată prin lege şi cele ale tinerilor, în particular”, se arată în comunicat.

Dosarul se află acum la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...