Gigi Becali a primit terenul și clădirile unei fabrici dintr-un cartier de lux din Pipera, în schimbul unui împrumut de două milioane de euro

Gigi Becali, cunoscutul patron al echipei de fotbal FCSB, a intrat în posesia unui teren și a unei fabrici în prestigiosul cartier Pipera din București. Acest eveniment vine în urma unei lungi perioade în care Becali a oferit un împrumut considerabil de 2 milioane de euro unui latifundiar local.

În perioada cuprinsă între anii 2007 și 2018, Gigi Becali a acordat un împrumut de 2 milioane de euro companiei SC ROMES S.A. din Voluntari, deținând, în schimb, aproximativ 96% din acțiunile acestei firme.

Recent, în luna iulie a anului 2023, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor ROMES S.A. a decis să ramburseze împrumutul lui Becali printr-un act de dare în plată. Acest act a implicat transferul unui teren cu o suprafață de 2.345 de metri pătrați și două corpuri de clădiri cu o suprafață totală de 303 metri pătrați, evaluată la impresionanta sumă de 2.626.980 de euro sau 12.982.900 de lei (fără TVA, conform Monitorului Oficial din 30 august 2023). De-a lungul acestui proces, Becali va trebui să plătească diferența dintre suma împrumutată de 2.003.745 de euro și valoarea proprietății, rezultând un total de 623.235 de euro.

Această mutare a permis lui Gigi Becali să recupereze împrumutul anterior, în timp ce compania ROMES S.A. și-a achitat datoria față de omul de afaceri.

Un detaliu remarcabil este că ROMES S.A. a reușit să vândă proprietatea la un preț maxim de vânzare, stabilit în urma unui raport de evaluare elaborat de Actino Global SRL.

Cu toate acestea, trebuie menționat că în anul 2019, publicația Profit.ro raporta că Gigi Becali considerase vânzarea unui teren similar, de 2.345 de metri pătrați, și a două clădiri de birouri, aparținând aceluiași producător de componente electronice, ROMES din Voluntari, la un preț de cel puțin 3 milioane de euro.

Această tranzacție complexă aduce în prim-plan o altă latură a lui Gigi Becali, care a devenit acționar al companiei ROMES în 2008, cumpărând 1,56% din acțiuni cu o sumă de 40.000 de euro, într-o ofertă publică de cumpărare. Rămâne de văzut cum se vor dezvolta ulterior afacerile și investițiile lui Becali în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole