Grindeanu, făcut KO de Ligia Deca: Ministerul Educației nu este de acord cu transferul Spitalului CF 2 către UMF „Carol Davila”

Publicat: 12 iun. 2024, 07:41, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Grindeanu, făcut KO de Ligia Deca: Ministerul Educației nu este de acord cu transferul Spitalului CF 2 către UMF „Carol Davila”

În goana disperată de a trece gratis, cât mai repede, către baronii locali PSD și PNL cele 15 spitale CFR, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a primit ieri o lovitură incredibilă din parte ministrului Educației, Ligia Deca. 

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, este presat de baronii locali PSD și PNL să dea gratis, cât mai repede, cele 15 spitale CFR. Dar, ieri, Grindeanu a primit o lovitură neașteptată din partea ministrului Educației, Ligia Deca, privind trecerea Spitalului Clinic CF 2 București către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

„Ministerul Educației nu a avizat transferul Spitalului Clinic CF 2-București în coordonarea UMF „Carol Davila” din București”

Într-un document oficial transmis către mai multe instituții de forță ale statului român, deținut de PUTEREA (vezi documentul în facsimil), Ministerul Educației susține că nu este de acord cu trecere acestui spital către UMF Carol Davila pe motiv că această tranzacție este… ilegală.

„Ministerul Educației nu a avizat proiectul de Hotărâre de Guvern privind transferul Spitalului Clinic CF 2-București din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în subordinea Ministerului Educației și în coordonarea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, instituție de învățământ de stat, cu personalitate juridică de interes public dintr-o serie de motive legale”, se precizează negru pe alb, în documentul Ministrului Educației transmis către Ministerul Transporturilor și deținut de PUTEREA.

„Ministerul Educației nu are rețea de sănătate proprie”

Ministerul Educației invocă următoarele motive legale pentru care nu este de acord cu această tranzacție:

-Ministerul Educației nu are rețea de sănătate proprie așa cum scrie expres art. 4, alin. 2 din Legea nr.95/2006;

-dreptul de administrare poate fi exercitat exclusiv de persoana juridică căreia i se acordă dreptul de administrare, iar reglementarea propusă nu respectă exigențele statuate de reglementările în materie statuate de Codul civil, în speță unitatea sanitară fiind în subordinea unei persoane juridice și în administrarea altei persoane juridice:

-art.1, alin. 1 din OUG nr.41/2023 vizează transferul unei unități sanitare, fără a se face distincție de către legiuitorul primar cu privire la posibilitatea efectuării unui transfer parțial, în fapt, nu se realizează un transfer în totalitate a patrimoniului, iar Anexa nr. 2 în forma propusă reflectă o scindare a patrimoniului persoanei juridice transferate, o parte din acesta rămânâd în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii; Așadar, Ministerul Educației nu este de acord cu trecerea Spitalului Clinic CF 2 București către UMF Carol Davila pentru simplul fapt că tranzacția este ilegală.

Grindeanu a jucat alba-neagra cu patrimoniul Spitalului Clinic CF 2 București

PUTEREA a semnalat că nici fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, nu a fost de acord cu trecerea gratuită a celor 15 spitale CFR către baronii locali PSD și PNL (https://www.puterea.ro/grindeanu-facut-ko-de-predoiu-in-scandalul-tunului-imobiliar-al-spitalelor-cfr/). De asemenea, tot PUTEREA a semnalat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a jonglat cu patrimoniul acestui spital în funcție de anumite interese (https://www.puterea.ro/sorin-grindeanu-joaca-alba-neagra-cu-patrimoniul-spitalului-clinic-c-f-nr-2-bucuresti/).