Grupul finlandez Nokian Tyres va construi o fabrică de anvelope în România

Compania finlandeză Nokian Tyres a anunțat marți că va investi 650 de milioane de euro pentru a construi o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme în România.

Construită pentru a produce 6 milioane de anvelope pe an, uzina din România urmează să înlocuiască o parte din producția pierdută prin renunțarea la fabrica din Rusia, acum cesionată, care avea capacitatea anuală de a produce 17 milioane de anvelope pentru autoturisme.

Conform Reuters, Nokian a declarat săptămâna trecută că a semnat un acord de vânzare a operațiunilor sale din Rusia producătorului local de petrol Tatneft PJSC pentru 400 de milioane de euro, o decizie declanșată de invazia Ucrainei de către Moscova în acest an.

Beneficiile României

Noua fabrică va permite companiei „să înceapă să construiască noile anvelope Nokian fără Rusia”, a declarat directorul executiv Jukka Moisio.

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care ne permite creșterea viitoare”, a adăugat CEO-ul.

Noua platformă, pe care Nokian își propune să realizeze prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industrie, va angaja 500 de oameni.

Nokian a declarat că a ales Oradea, în nord-vestul României, deoarece era amplasată convenabil pentru a vinde anvelope în Europa Centrală, iar în apropierea amplasamentului era disponibilă energie verde.

Cu primele anvelope estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024, producția comercială este de așteptat să înceapă la începutul anului 2025, au transmis reprezentanții companiei printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...