Guvernul a demis prefecții și subprefecții USR PLUS

Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși prin hotărâre de Guvern. Este vorba de 14 prefecți și 28 de suprefecți. Printre cei demiși este și prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Funcțiile prefecților demiși vor fi preluate de subprefecți din județ. Nu va fi numit nimeni pe acele locuri, a spus premierul Florin Cîțu. Hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern.

USR PLUS mai avea prefecți în județele Argeș, Brăila, Bacău, Tulcea, Vaslui, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Buzău, Galați și Gorj.

Premierul a precizat, după ședința de Guvern, că a decis să nu numească alți prefecți, pentru că subprefecții care vor prelua atribuțiile cunosc deja bine situația din teren.

Și secretarii de stat ai USR PLUS au fost demiși de Florin Cîțu

Decizia de azi vine după ce premierul a destituit, miercuri seara, 26 de secretarii de stat ai alianței USR PLUS. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus, la Digi24, Florin Cîțu. El a precizat că și acei secretari de stat USR PLUS care au rămas în funcții vor fi demiși astăzi, iar alți secretari de stat le vor prelua atribuțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...