Immofinanz vrea să preia controlul S Immo, proprietarul Sun Plaza. Tranzacția s-ar putea apropia de un miliard de euro

Immofinanz vrea să preia controlul S Immo, companie de investiții imobiliare, care a cumpărat recent clădirile de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3, dezvoltate de suedezii de la Skanska în zona Politehnica din vestul Capitalei.

Prețul de ofertă pe acțiune al S Immo se ridică la 18,04 euro pe acțiune, care corespunde prețului de închidere de la Bursa de Valori din Viena, vineri, 12 martie 2021. În raport, prețul mediu ponderat în volum al acțiunilor S Immo din ultimele șase luni este de 15,86 euro pe acțiune.

Immofinanz AG deține în prezent 19,5 milioane de acțiuni ale S Immo, ceea ce corespunde la aproximativ 26,49% din capitalul social al companiei. Acțiunile proprii ale S Immo sunt excluse din ofertă. Pe baza numărului actual de acțiuni proprii, o ofertă cuprinde, prin urmare, achiziționarea a până la 51,5 milioane de acțiuni fără valoare nominală, corespunzătoare a aproximativ 69,93% din capitalul social al S IMMO AG, cu o valoare de circa 930 milioane euro.

Finalizarea ofertei va fi, de asemenea, supusă aprobării organismelor de control al concurenței, din Austria, Germania, România, Slovacia și Ungaria, iar Immofinanz ar putea prelua doar 50% plus o acțiune.

S Immo deține pe piața românească hotelul Novotel de pe Calea Victoriei, clădirea de birouri The Mark de 25.500 mp, mallul Sun Plaza de 81.500 mp din Piața Sudului, birourile Sun Offices și clădirile office Campus 6.2 și Campus 6.3 de 38.000 mp, cumpărate la sfârșitul anului trecut pentru 97 milioane de euro. Immofinanz deține circa 192.000 mp, suprafață de birouri închiriabilă și 152.000 mp, spații de retail închiriabile pe piața românească.

Discuții despre o potențială fuziune a celor două companii s-au mai purtat de-a lungul anilor, dar acestea au eșuat din dferite motive de fiecare dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...