În bazinul legumicol Matca, ușoară creștere a prețurilor la roșii în perioada dintre prima și a doua recoltă

În ultimele zile, în piețe a fost sesizată o ușoară creștere a prețurilor la roșii, de la 4 – 5 lei/kg la 6 sau chiar la 7 lei/kg, în funcție de piață.

Pentru mulți români noua creștere de preț ar avea legătură cu valul de scumpiri din ultimele luni, dar de fapt aceste creșteri pe prețuri la roșii sunt consecința calendarului lucrărilor din legumicultură. La sfârșitul lunii iulie se încheie perioada primei culturi și până la apariția produselor din cea de a doua recoltă este o perioadă de două sau trei săptămâni în care este o cantitate mai mică de produse pe piață.

„În această perioadă, la roșii este o ușoară creștere de preț din cauză că sunt mai puține produse pe piață. La sfârșitul lunii iulie se termină prima recoltă și până va ajunge pe piață a doua recoltă prețurile sunt puțin mai mari.

Și la noi, în această perioadă prețurile au mai urcat chiar și până la 5 lei kilogramul de roșii. Dar este o situaație temporară, în două săptămâni va ajunge pe piață următoarea recoltă și prețurile vor scade”, ne-a declarat primarul din Matca, Gheorghe Marin.

Se pare că perioada prelungită de caniculă din acest an va schimba obiceiurile românilor, care nu vor mai aștepta luna octombrie pentru a-și face provizii pentru iarnă. Convinși că din cauza căldurilor mari calendarul producțiilor de legume și fructe va fi devansat cu câteva săptămâni, mulți se pregătesc să își facă încă din luna august proviziile de zarzavaturi și zacuscă pentru iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole