În Franța, persoanele infectate cu variolei maimuței sunt sfătuite să evite contactul cu animalele de companie

Agenţia naţională pentru siguranţă sanitară (ANSES) din Franţa  recomandă persoanelor infectate cu virusul variolei maimuței să evite contactul cu animalele de companie, informează AFP. 

ANSES indică evitarea la maximum a contactului dintre animal şi persoana infectată, ”lăsând animalul în îngrijirea unei alte persoane în perioada de izolare a pacientului”.

De asemenea, ANSES mai recomandă, înaintea fiecărui contact cu animalul de companie, ”spălarea mâinilor, purtarea mănuşilor de plastic şi a măştii sanitare de unică folosinţă”.

Până acum, datele indică faptul că, în condiții experimentale, în special puii de iepuri de casă și de câmp sunt receptivi la acest virus. De asemenea, în cazul rozătoarelor de companie – șobolanul cenușiu, șoarecii, cobaii, hamsterii – par mai receptive exemplarele tinere și mai puțin cele adulte. În legătură cu pisicile, a fost efectuat doar un singur studiu serologic şi acesta a avut rezultate negative. În privința câinilor nu sunt date medicale. Până acum nu a fost raportat niciun caz la pisici și câini.

În prezent, ”cea mai mare vigilență” este recomandată medicilor veterinari care consultă animale de companie aflate în proprietatea unor persoane ce prezintă simptome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...