În Franța, persoanele infectate cu variolei maimuței sunt sfătuite să evite contactul cu animalele de companie

Agenţia naţională pentru siguranţă sanitară (ANSES) din Franţa  recomandă persoanelor infectate cu virusul variolei maimuței să evite contactul cu animalele de companie, informează AFP. 

ANSES indică evitarea la maximum a contactului dintre animal şi persoana infectată, ”lăsând animalul în îngrijirea unei alte persoane în perioada de izolare a pacientului”.

De asemenea, ANSES mai recomandă, înaintea fiecărui contact cu animalul de companie, ”spălarea mâinilor, purtarea mănuşilor de plastic şi a măştii sanitare de unică folosinţă”.

Până acum, datele indică faptul că, în condiții experimentale, în special puii de iepuri de casă și de câmp sunt receptivi la acest virus. De asemenea, în cazul rozătoarelor de companie – șobolanul cenușiu, șoarecii, cobaii, hamsterii – par mai receptive exemplarele tinere și mai puțin cele adulte. În legătură cu pisicile, a fost efectuat doar un singur studiu serologic şi acesta a avut rezultate negative. În privința câinilor nu sunt date medicale. Până acum nu a fost raportat niciun caz la pisici și câini.

În prezent, ”cea mai mare vigilență” este recomandată medicilor veterinari care consultă animale de companie aflate în proprietatea unor persoane ce prezintă simptome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...