Încă o numire politică. Noul director general al ”Apelor Române” este fostul director al DRDP Timișoara

Compania Națională Apele Române a devenit jucăria politică a actualilor guvernanți, fapt pentru care la conducerea companiei sunt impuși oameni veniți de la/de pe …drumuri.

Ieri la drumuri, mâine la Ape

Directorul general interimar al Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR), Gabriel Francisc Stika (PSD), venit de la Direcția de drumuri a Consiliului Județean Caraș-Severin, a fost demis ca urmare a faptului că în noaptea de 11 august 2022, a fost prins în județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat.

Ca atare, acesta s-a ales cu dosar penal, iar liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut schimbarea acestuia. Imediat, ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat că ”am decis ca începând de luni, Apele Române să fie conduse de domnul Sorin Lucaci”.

Acesta este fost director al DRDP Timișoara, iar ca urmare a trocului politic, a ajuns în urmă cu vreo două-trei luni, directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat. Sorin Lucaci este inginer de drumuri, în perioada 2011-2012 fiind director general al DRDP Timişoara, după ce mai mulţi ani a fost director adjunct.

El susține că nu este membru de partid, dar a fost propus pentru șefia ABA Banat de PSD Caraş-Severin, propunere cu care a fost de acord şi PSD Timiş, aşa cum era înţelegerea dintre cele două filiale. Acum, impunerea lui Sorin Lucaci în fruntea ANAR s-a făcut tot acordul celor două filiale PSD din Banat.

Barna Tanczos pe urmele lui Costel Alexe

Practic, prin cele două numiri în fruntea ANAR, Gabriel Francisc Stika și Sorin Lucaci, PSD continuă opera celor de la PNL de impunerea la conducerea Apelor Române de oameni doar pe criterii politice și clientelare care nicio legătură cu domeniul apelor.
Singura deosebire este aceea că în era PNL numirile erau făcute de ministrul liberalul al Mediului Costel Alexe, iar acum PSD își impune oamenii pe mâna ministrului UDMR al Mediului, Barna Tanczos.
Acesta trâmbița recent anunța că nu mai vrea la ”Apele Române” directori din afara sistemului ci specialiști din domeniul apelor. Dar, Barna Tanczos a luat-o la impuse de la PSD, și, astfel, a demonstrat că este un cameleon, adică una spune, alta gândește și altceva face!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...