Incendiu puternic într-un bloc de la periferia Constanței. Opt victime și 250 de persoane evacuate (VIDEO)

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1, într-un bloc de la periferia Constanței.

Conform replicaonline.ro, focul a pornit din parcarea subterană, de la vehiculele staționate acolo, ulterior extinzându-se spre apartamente.

Panica s-a instalat imediat, oamenii au ieșit în stradă, disperați și speriați, în timp focul devenea tot mai amenințător și pompierii se luptau pentru stingerea flăcărilor.

Aproximativ 250 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost evacuate de pompieri, iar opt adulţi şi minori – transportaţi la spital, după ce un bloc din municipiul Constanţa a fost în noaptea de miercuri spre joi cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a cuprins mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, cele opt persoane duse cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au suferit intoxicări cu fum şi arsuri.

La faţa locului au fost mobilizate peste 200 de forţe de intervenţie, inclusiv echipaje de la ISU Ialomiţa şi ISU Călăraşi, şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie pe o perioadă de aproape trei ore.

Peste 250 de persoane au fost evacuate

„La ora 00,58 am fost solicitaţi să intervenim în Constanţa la un incendiu la 2 autoturisme parcate în subsolul unui bloc de pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr 6. La faţa locului au fost mobilizate 11 ASAS, 11 SMURD, 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 9 ambulanţe SAJ. La ora 01,52 a fost activat Planul Roşu”, a informat ISU „Dobrogea”.

Şeful ISU „Dobrogea”, col. Cristian Amarandei, a declarat că, în jurul orei 04,00, incendiul a fost localizat, intervenindu-se pentru lichidarea acestuia.

„Verificăm fiecare locuinţă în parte, pentru a ne asigura că nu sunt persoane în interior”, a menţionat Amarandei.

Conform acestuia, au fost evacuate circa 250 de persoane, peste 70 fiind copii, în majoritatea cazurilor folosindu-se autospecialele de intervenţie la înălţime.

Au fost avariate 36 de autovehicule, dintre care 25 se aflau în parcarea subterană, iar 11 pe laturile exterioare ale blocului.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole