Incendiul de la SJU Piatra-Neamț: Secția ATI va fi mutată temporar în salonul de Obstretică al spitalului

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț va fi mutată temporar în salonul de Obstretică a unității sanitare și vor fi asigurate nouă paturi ATI, a anunțat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Prefectul a declarat că cele nouă paturi ATI arată „foarte bine”, cu toată aparatura disponibilă, cu tot ce înseamnă echipamente de electrică, de oxigen, absolut tot ce înseamnă circuit medical sunt în regulă şi acolo am putea să ne mutăm foarte repede.

„Pentru o mutare a secţiei de Terapie Intensivă la salonul de Obstretică presupune că managementul spitalului trebuie să facă în regim de urgenţă adică astăzi cât mai repede, o şedinţă a conducerii, cu aprobarea Consiliului de Administraţie pentru a muta Obstretica la etajul cinci şi a reloca Terapia Intensivă la etajul 4 şi acolo am asigura nouă paturi în regim de urgenţă imediat. Asta pentru următoarele 30-40 de zile”, a afirmat prefectul judeţului Neamţ.

Lazăr a mai spus că pe termen lung se ia în calcul amenajarea Secţiei de Terapie Intensivă la etajul doi al unei clădiri care aparţine Spitalului Judeţean Neamţ. 

“Etajul doi aparţine Spitalului Judeţean Neamţ şi e în administrarea Consiliului Judeţean, are o capacitate de 600 metri pătraţi, suprafaţă totală este de 400- 450 suprafaţa utilă şi arată la standarde europene. Este un spaţiu execelent, aici cu mici lucrări care trebuie finalizate într-un termen de 30 de zile s-ar putea deschide Secţia de Terapie Intensivă şi am avea o capacitate de 15 poate chiar 17 paturi”, a mai afirmat George Lazăr.

Un grav incendiu a izbucnit sâmbătă seara la secția ATI a SJU Piatra-Neamț, în urma căruia 10 persoane infectate cu Covid-19 au decedat, iar alte șapte au fost rănite.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole