București: Începe reabilitarea a 210 km din sistemul de termoficare

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat marți un contract de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea de termoficare. Prezent la eveniment, premierul Orban a promis noi investiții guvernamentale în București.

Anterior semnării contractului, Nicușor Dan a spus că în perioada  2016 – 2020 s-a ajuns ca sistemul de termoficare să înregistreze de la 420 la 1.300 de avarii. Pe acest fond, pierderea pe eficiența pe energie termică a crescut cu 5% și a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în rețea.

Prin noul contract, de 1,6 miliarde de lei, edilul a promis trei mari îmbunătățiri: a calității căldurii și apei calde, reducerea pierderilor și reducerea poluării atmosferice.

Din totalul de 1,6 miliarde de lei, 1,3 miliarde lei reprezintă finanțare nerambursabilă asigurată prin Ministerul Fondurilor Europene.

„Este doar începutul acestei colaborări, va fi urmată de proiecte comune în toate domeniile importante de activitate ale Primăriei Capitalei: în domeniul mediului, al mobilității urbane, sănătății, energiei termice, vor urma proiecte extrem de importante”, a anunțat premierul Ludovic Orban, present la eveniment.

Conform acestuia, săptămâna viitoare va exista o întâlnire la Ministerul Economiei unde se vor discuta planurile de investiții legate de ELCEN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...