Infractorii aduşi din străinătate vor plăti costurile repatrierii 

Publicat: 06 ian. 2024, 16:00, de Oana Dințică, în Dezvăluiri , ? cititori
Infractorii aduşi din străinătate vor plăti costurile repatrierii 
Infractorii aduşi din străinătate vor plăti costurile repatrierii

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat o schimbare în ceea ce privește infractorii fugari. Noul proiect de lege prevede ca persoanele extrădate în România să-și plătească singure cheltuielile de aducere în țară.  

„Avem în lucru, la Ministerul Justiției, un proiect de lege prin care costurile aducerii în țară a fugarilor să fie suportate de aceștia. Nu de către stat. Depunem toate eforturile pentru a stopa fenomenul fugarilor”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook. 

România își aduce înapoi infractorii fugari 

Ministrul Justiției a transmis pe pagina sa de Facebook faptul că autoritățile vor continua să aducă înapoi persoanele care au comis infracțiuni și au reușit să fugă din România. Numai în prima săptămână din 2024 au fost aduși 6 fugari. Printre aceștia se numără Părăscuță Ștefan Iulian, care a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru tâlhărie. Bărbatul a reușit să se facă nevăzut în Germania. Tot din Germania a fost adus și Stan Florian, condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru furt. 

Marea Britanie este țara în care mulți infractori români se fac nevăzuți. Basalderu Constantin Viorel, condamnat la un an și 4 luni de închisoare, a fost adus în țară. Nici Ursan Ioana Florin nu a scăpat de autorități. 

Ministrul Justiției anunță noi locuri de detenție 

De altfel, Alina Gorghiu a anunțat că investițiile în penitenciare continuă. Două noi închisori au intrat în anul 2023 în faza de execuție, iar în alte clădiri au fost aranjate noi locuri de detenție.