Instanță de judecată blocată de Covid 19

O instanță de judecată a anunțat că-și va suspenda activitatea, timp de două săptămâni, din pricina noului Coronavirus. Cauzele urgente sau cele care nu obligă părțile să fie prezente sunt singurele care mai ajung pe masa magistraților.

Conform unei hotărâri luate marți de Colegiul de Conducere al Judecătoriei Galați, în perioada 4 noiembrie – 17 noiembrie se restrânge activitatea de judecată la nivelul Judecătoriei Galați. Concret, asta presupune că vor fi amânate toate cauzele, cu excepția celor urgente și a celor care se soluționează fără citarea părților.

Vor ajunge, totuși, în atenția instanței cauzele care țin de arestare sau control judiciar, cele în procedura camerei preliminare, liberarea condiționată, amânarea și întreruperea executării pedepsei, cererile de prelungire a dreptului de circulație pe drumurile publice, ș.a.

În această perioadă se suspendă activitatea cu publicul la Arhivă, Registratură, Asociații/ Fundații, Sindicate, înscrisurile urmând a fi depuse doar în format electronic pe adresa judgalati@just.ro.

Părțile și avocații vor avea acces la dosarul electronic, acolo unde este posibil. Experții judiciari vor transmite documentele prin poștă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...