Interimatele din SRTV și SRR, prelungite de Guvern. Florin Cîțu:„Data viitoare, Parlamentul să-şi facă treaba” VIDEO

Guvernul a prelungit, miercuri, 29 septembrie, mandatele directorilor generali interimari de la SRR şi SRTV. Prim-ministrul Florin Cîţu a anunțat decizia luată prin ordonanță de urgență. El a cerut Parlamentului să rezolve această problemă.

A trebuit să intervenim iarăşi pentru că Parlamentul se pare că a uitat -, mai are şi alte lucruri de făcut în afară de moţiuni de cenzură. Dacă nu adoptam astăzi ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor directorilor generali la Societatea Română de Radio şi Societatea Română de Televiziune, ar fi apărut probleme.

Ştiţi foarte bine că am prelungit acum o lună, 30 de zile. Parlamentul 30 de zile nu a avut timp să rezolve problema. Aşa că astăzi, iarăşi, am luat o decizie, dar este ultima oară când Guvernul va mai prelungi. Parlamentul este acolo să îşi facă treaba.

Le cer parlamentarilor şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să îşi facă treaba rapid. Să corecteze această problemă, să lase orice alte lupte politice pentru că interesul românilor ar trebui să primeze”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Prelungirea mandatelor, pentru 30 de zile

Premierul a precizat că prelungirea mandatelor a fost făcută pentru o perioadă de 30 de zile.

„Şi aşa Ministerul Justiţiei mi-a dat observaţii că mă substitui Parlamentului. Nu mă substitui Parlamentului, fac treaba Parlamentului pentru că Parlamentul nu şi-a făcut treaba. Dar eu nu pot să dau mai mult de 30 de zile (prelungire de mandat – n.r.).

 Parlamentul României are 30 de zile să rezolve situaţia. Au făcut o problemă la început, nu au luat decizia bună, acum avem această situaţie de interimat.

 Şi mai este o problemă în Parlamentul României – ICR. Tot noi am rezolvat-o, în Guvern, de două ori. Deci Parlamentul României trebuie să termine cu prostiile, să îşi facă treaba.

Nu putem să stăm la Guvern să rezolvăm ceea ce nu pot să facă parlamentarii pentru că ei stau să se joace cu moţiunile, fac competiţii de moţiuni în Parlamentul României.

Şi vă daţi seama că, dacă astăzi nu era un guvern în vigoare, angajaţii de la Radio şi Televiziunea Română nu puteau să îşi primească salariile. Asta arată iresponsabilitatea celor din Parlamentul României. Ei se joacă cu moţiunile, fac competiţii de moţiuni, dar nu se gândesc la oamenii care nu-şi primesc salariile”, a susţinut Cîţu.

Directorul interimar al Societăţii Române de Radio este Liviu Popescu. La TVR, director interimar este Ramona Săseanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...