Inundații în Turcia

Dacă în unele zone din Europa, în Italia, de exemplu, nu cade picătură de ploaie și s-a ajuns la raționalizarea apei, în Turcia sunt, din cauza ploilor torențiale, căzute din abundență, inundații serioase.

Televiziunile arată imagini cu case sub apă, cu străzi acoperite de puhoaie, cu râuri ieșite din matcă. Și, din păcate, prognoza meteo nu e una prielnică retragerii apelor, dimpotrivă.  Inundațiile s-ar produce, după cum afirmă climatologii, și din cauza creșterilor temperaturii Mării Negre.

De aceea, situația e mai critică în apropierea provinciilor de la Marea Neagră. Există mari riscuri de inundaţii în provinciile Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartin şi Sinop. Așa că, s-a trecut la evacuarea oamenilor ale căror case sunt în zonele periculoase.

Se face asta din vreme, pentru că anul trecut au murit aproape 80 de persoane din cauza inundaţiilor înregistrate în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...