Inundaţii masive la Londra, în urma unor ploi torenţiale

Ploile torenţiale şi furtunile au afectat sud-estul Angliei duminică seara. Transportul a fost perturbat, relatează AFP.

Serviciile de salvare se confruntă cu inundaţii importante în întreaga capitală britanică”, a anunţat pe Twitter primarul Londrei Sadiq Khan.

Mersul autobuzelor, metroului şi trenului au fost afectate, a precizat el, şi i-a îndemnat pe londonezi să-şi verifice itinerariul şi să evite să traverseze cu maşina zonele inundate.

În sudul capitalei britanice, în apropiere de staţia Queenstown Road, poliţia a oprit circulaţia pe un drum impracticabil, inundat, mai ales sub poduri feroviare.

Pompierii din Londra au anunţat pe Twitter că au primit aproximativ 300 de apeluri prin care se semnalau inindaţii în sud-vestul capitalei.

Serviciul britanic de meteorologie Met Office a lansat o alertă cod portocaliu de furtuni la Londra şi în regiunea capitalei până duminică seara, însă ploi torenţiale şi furtuni sunt aşteptate până luni în sudul ţării. În unele zone, nivelul apei ar putea atinge 100 de milimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...