Ioan Luchian Mihalea, un talent uriaș și cu un destin crunt. Misterul din spatele asasinatului

Azi se comemorează 29 de ani de la moartea cutremurătoare a artistului Ioan Luchian Mihalea. Îndăgitul artist ar fi împlinit, anul acesta, 71 de ani, dacă viața lui nu era curmată într-un mod absolut halucinant.

Cazul lui Ioan Luchian Mihalea sau al Mihaelei Runceanu au fost două dintre cele mai crunte destine ale persoanelor publice din România.Ambii au murit într-un mod similar. România a avut cu adevărat o generație „de aur” de artiști. Nume cu rezonanță care au adus bucurie în inimile românilor de-a lungul anilor. Din nefericire, lumea mondenă nu a fost lipsită de povești care îi umbresc sclipirea.

Ioan Luchian Mihalea, aripi frânte și întrebări care nu își vor găsi niciodată răspunsul

Ioan Luchian Mihalea ar fi împlinit 71 de ani, dacă viața lui nu era curmată într-un mod absolut halucinant. Acesta s-a născut în 1951 la Ocnele Mari, în Vâlcea. Cu un talent aparte, Luchian Mihalea a ajuns în Capitală pentru a-și îndeplini dorința de a ajunge pe culmile succesului prin muzică. A reușit din plin acest lucru, iar alături de el și alte nume importante cunoscute și în prezent.

Dana Rogoz, Alina Sorescu sau Gianina Corondan au făcut parte din corul Minisong, creat de acesta. Ioan Luchian Mihalea a scris versuri, a compus muzică și a cântat cu patos pentru români.

Refuza să cânte pentru Ceaușescu

Regretatul compozitor a păstrat mereu o curăție aparte a meseriei. În timp ce alți artiști erau de-a dreptul îngrădiți să compună melodii care să elogieze comunismul din România și pe conducătorul lui, Ioan Luchian Mihalea a refuzat acest lucru. Într-o notă personală, fără surle și trâmbițe, acesta a ocolit pur și simplu astfel de activități.

A insistat însă să le insufle celor din jur dragostea pentru muzica adevărată, curată, departe de opreliștile politice.


Omorât cu sânge rece

Regretatul artist a urcat de mii de ori pe scenă și a realizat numeroase emisiuni la TVR. Destinul lui s-a oprit însă brusc, în jurul vârstei de 40 de ani.

Ioan Luchian Mihalea a fost asasinat în apartamentul lui din Drumul Taberei de doi tineri.

Blestemul care a dus la moartea Mihaelei Runceanu. Ce s-a ales de ucigaș

Din datele anchetei a reieșit că aceștia l-au chinuit ore în șir până când și-a dat ultima suflare.

Moartea cruntă a regretatului compozitor a îndoliat o țară întreagă. De altfel, familia acestuia nu a reușit niciodată să treacă peste durerea respectivă. Ioan Luchian Mihalea a lăsat în urmă o soție și un băiat care are astăzi 33 de ani. Fiul artistului seamănă perfect cu acesta însă ales o cu totul altă meserie. Nu mai locuiește în Capitală și eu desfășoară activitatea în domeniul IT.

Adina Mihalea, soția lui Luchian Mihalea ales să stea departe de atunci la locuința în care soțul ei a fost omorât. Dincolo de durerea dispariției lui din această lume au rămas în urmă numeroase întrebări fără răspuns. Unele dintre acestea au legătură cu o teorie care s-a vehiculat ani de-a rândul după moartea compozitorului. Aceasta era legată de orientarea sexuală a lui Ioan Luchian Mihalea. Multe voci au susținut că acesta ar fi fost de fapt homosexual chiar dacă era căsătorit. Astfel cei care i-au pus capăt zilelor ar fi apelat de fapt în acest mult la o răzbunare.

Așa a ajuns să arate casa Stelei Popescu după decesul actriței. Cine a moștenit imobilul?

Bineînțeles nu au exsistat probe care să confirme această teorie. Cu toate acestea, imaginea talentului uriaș al lui Mihalea a fost pătată de ele.

Cu siguranță, la întrebările legate de orientarea lui sexuală nu va putea răspunde nimeni niciodată.

Apartamentul blestemat a speriat toți chiriașii

Apartamentul în care Ioan Luchian Mihalea a fost omorât nu și-a mai găsit niciodată un proprietarul. Deși s-au perindat pe acolo numeroși chiriași nimeni nu a putut să rămână.
După doar câteva săptămâni de locuit în apartamentul groazei toate persoanele care l-au închiriat, au refuzat să rămână. Se spune că locul ar fi bântuit, iar pereții ar purta încă urmele de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...