Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor inundațiilor din Germania

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj de condoleanțe președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, prin care exprimă „solidaritatea și compasiunea deplină ale României și ale românilor cu Germania”.

„Am aflat cu tristețe despre inundațiile catastrofale care au provocat pagube uriașe în vestul Germaniei în ultimele zile, soldate cu regretabile pierderi de vieți omenești, sute de persoane dispărute sau rănite, precum și importante pagube materiale.

În aceste momente de grea încercare pentru poporul german, doresc să adresez, în numele meu și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică și recuperare ușoară celor afectați. Exprim, pe această cale, solidaritatea și compasiunea deplină ale României și ale românilor cu Germania și încrederea în puterea de refacere a comunităților greu lovite”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, citat de Digi24.

În urma inuncațiilor din Germania, cel puțin 93 de persoane au murit și 1.300 sunt date dispărute, potrivit celui mai nou bilanț. Rețelele de telefonie mobilă sunt căzute, ceea ce face și mai dificilă căutarea celor dispăruți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...