Iohannis, pas cu pas, la împădurirea lui Cîțu și despădurirea lui Orban

Publicat: 29 mart. 2021, 13:23, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
Iohannis, pas cu pas, la împădurirea lui Cîțu și despădurirea lui Orban

În goana disperată după cosmetizarea imaginii, președintele Klaus Iohannis a recurs la o campanie inedită de promovare a sa și a „partidului meu”. Ca să evite vreo șifonare publică, șeful statului a ales să se implice în campania de împădurire „O pădure cât o țară”.

Și astfel, pas cu pas, a început să planteze câte un copac în diverse zone ale țării sub supravegherea atentă a sepepiștilor. Mai mult, tot președintele a decis cine să-l însoțească la aceste descinderi în pădure în funcție de cum mergea valul simpatiei politice pe radarul opiniei publice.

Dar, radarul politic de la Cotroceni a indicat în ultima perioadă că liberalii nu mai sunt atenți la comenzile lui Orban și au început să se uite mai mult la dirijorul de la Palatul Victoria.

Pe data de 6 martie 2020, preşedintele Klaus Iohannis a participat la lansarea campaniei naţionale de împădurire „O pădure cât o ţară”, care are loc la Ulieşti în judeţul Dâmboviţa și unde au participat ministrul Mediului, Costel Alexe, dar şi premierul interimar, Ludovic Orban, şi prim-ministrul desemnat de la aceea vreme, Florin Cîţu. 

În cadrul campaniei, peste 2.500 de păduri vor fi plantate „de la zero”, iar în 7.000 se vor face completări. Practic, Klaus Iohannis i-a scos la împăduriri pe Orban și pe Cîțu ca să vadă lumea, pas cu pas, ce grijă are PNL de pădurile țării noastre. Se poate spune că primul pas l-a făcut Costel Alexe care este cercetat acum de DNA și pentru că a fost mituit cu cherestea.

Ulterior, pe 16 decembrie 2020, Iohannis s-a lepădat de Orban și Cîțu și a participat singur, fără politicieni, la Bolintin Vale, județul Giurgiu, la închiderea oficială a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”, în cadrul căreia au fost plantați, în nouă luni, 50 de milioane de puieți de copaci, afirmând că va insista ca următorul guvern să acorde o „atenție deosebită” protejării mediului. 

„Voi insista ca următorul guvern să dea o atenție deosebită și să creeze structurile adecvate pentru a avea o politică națională care protejează mediul și previne schimbările climatice”, a spus șeful statului, în comuna Bolintin – Vale, județul Giurgiu, unde a avut loc „ultima acțiune de plantare de puieți din cadrul acestei campanii”.

Însă, săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a descins la Dăbuleni, județul Dolj, „într-o zonă unde terenul fertil s-a transformat în câteva decenii în teren nisipos, un fenomen care se numește deșertificare și vrem să-l combatem”.

„Dacă anul trecut am plantat în campania de reîmpădurire 50 de milioane de puieți, anul acesta vrem mult mai mult și în anii care urmează să continuăm”, a spus șeful statului. 

Numai că acum la Dăbuleni, Klaus Iohannis, la fel ca la Bolintin Vale, județul Giurgiu, n-a mai fost însoțit de Ludovic Orban. De ce oare?

În schimb, el a fost însoțit de premierul Florin Cîțu, care deja și-a anunțat intenția de candida la șefia PNL, adică râvnește la fotoliul lui Orban.

Cum Iohannis este în plină campaniei de împădurire, adică pas cu pas, spre „O pădure cât o țară”, să fie oare doar o întâmplare că Florin Cîțu a plantat cu șeful statului și, totodată, s-a plantat lângă acesta?!