ÎPS Teodosie atacat din Vietnam. Pe Facebook

Publicat: 17 feb. 2024, 12:46, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
ÎPS Teodosie atacat din Vietnam. Pe Facebook

Se țin scai problemele de Înalt Prea Sfințitul Teodosie IPS, atacat tocmai din Vietnam. Arhiepiscopia Tomisului a transmis că paginile de Facebook ”Arhiepiscopia Tomisului” și ”Radio Dobrogea” au fost preluate fraudulos de către un cont cu locația aparentă în Vietnam.

După problemele cu Biserica Ortodoxă Română, ÎPS Teodosie este atacat acum tocmai din Vietnam. Mai precis, este vorba de paginile de Facebook ”Arhiepiscopia Tomisului” și ”Radio Dobrogea”, al căror control a fost preluat fraudulos de către un cont care are locația aparentă în Asia.

Enoriașii au fost avertizați, sâmbătă, de către Arhiepiscopia Tomisului să fie atenți la mesajele primite, care ar putea să pară ca fiind trimise din partea lui IPS Teodosie.   

Arhiepiscopia Tomisului a transmis că a sesizat Facebook și va formula în scurt timp și o plângere la poliție, după ce paginile de Facebook “Arhiepiscopia Tomisului” și “Radio Dobrogea” au fost atacate de un cont “de afacere” intitulat “US Media”, cu locația aparentă în Vietnam, care a preluat în mod fraudulos anumite atribuții de administrare ale celor două pagini.  

„Până la rezolvarea acestei probleme, Arhiepiscopia Tomisului face apel către toți credincioșii care urmăresc materialele de pe cele două pagini să fie precauți în legătură cu orice apel, mesaj, solicitare, abordare făcută în numele instituției noastre care ar putea să îi prejudicieze în vreun fel. Respingem și vom reclama autorităților orice material care ar putea conține elemente neconforme cu specificul exclusiv religios și gratuit al paginilor noastre. Vom reveni cu informații. Vă mulțumim pentru înțelegere”, arată Arhiepiscopia Tomisului.

ÎPS Teodosie și BOR

După ce IPS Teodosie a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod referat pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului, Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române și-a anunțat intenția de a-l pedepsi pe Înalt Prea Sfințitul Teodosie pentru ”răzvrătire, indisciplină și presiune publică”,

Teodosie este acuzat, prin intermediul Cancelariei Sfântului Sinod, că face presiuni publice pentru înființarea Mitropoliei Tomisului, fără să țină cont de deciziile anterioare ale Sfântului Sinod și de ordinea bisericească.

ÎPS Teodosie spune că nu a inițiat acest demers pentru el, ci pentru restaurarea unui adevăr istoric fundamental pentru întreaga Biserică.

“Nu a fost desfinţată niciodată, doar împrejurările au făcut să înceteze viaţa ei activă şi, sigur, după toate datele pe care le avem, ea trebuie să fie reactivată şi recunoscută şi nădăjduiesc în aceasta, că Dumnezeu e Dumnezeul adevărului, iar acesta este un adevăr de necontestat”, a declarat, recent, IPS Teodosie la un post de radio local.