IPS Teodosie, şochează din nou: „Femeile lăuze nu pot să intre în biserică”

Publicat: 27 ian. 2024, 21:00, de Ovidiu Zară, în ACTUALITATE , ? cititori
IPS Teodosie, şochează din nou: „Femeile lăuze nu pot să intre în biserică”
IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, şochează din nou, după ce a afirmat la Radio Dobrogea că „femeile lăuze se pot ruga, dar nu pot să intre în biserică”. Mai mult, el a declarat că gestul unui preot de a împărtăşi persoane care fumează sau care sunt în relaţii de concubinaj este un act de „iresponsabilitate” şi a cerut credincioşilor să se „ferească de aşa ceva”.

El spune că dacă un preot din Arhiepiscopia Tomisului ar împărtăşi persoane care fumează sau care sunt în relaţii de concubinaj l-ar „opri de la slujbă”. Mai mult, IPS Teodosie a mai spus că „femeile lăuze se pot ruga, dar nu pot să intre în biserică”.

Despre femeia lăuză, IPS Teodosie a spus că aceasta „nu are voie să se atingă de cele sfinte dar poate să se roage, însă nu intră în biserică, nu se atinge de cele sfinte şi are grijă să păstreze curăţia celorlalţi”.

Vorbind despre relaţia de concubinaj dintre un bărbat şi o femeie, el a afirmat că aceasta nu trebuie privită cu îngăduinţă: „Dar cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare!”, a spus Teodosie, adăugând că trebuie „promovată răbdarea” şi că „nu trebuie să detestăm sau să desconsiderăm curăţenia sau fidelitatea”.


Arhiepiscopul a mai vorbit şi despre fericire, spunând că „fericire pe pământ nu este decât o etapă şi aceea incompletă”: „Nu există fericire pe pământ, că pe pământ avem conştiinţa că suntem muritori, ne şi îmbolnăvim, avem parte de nedreptăţi, de greutăţi. Fericirea este la Dumnezeu!”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Invitat în anul 2020 la o altă emisiune a postului de radio „Dobrogea Live”, moderată chiar de către purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, arhiepiscopul Teodosie a spus unui român stabilit în Anglia că este mare păcat, ca ortodox fiind, să te rogi într-o biserică catolică. La vremea respectiva afirmaţia ierarhului a fost taxată ferm de către reprezentanţii Patriarhiei Române, dar şi de cei ai Bisericii Catolice.

Citește şi: Ce avere colosală deține ÎPS Teodosie?