La Suceava, Gheorghe Flutur și-a ieșit din pepeni

Publicat: 13 iun. 2024, 12:36, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
La Suceava, Gheorghe Flutur și-a ieșit din pepeni
Foto: puterea.com

Prima ședință a PNL Suceava de după clarificarea rezultatelor de la alegerile locale a fost mai mult decât tensionată. Liberalii au pierdut atât primăria municipiului de reședință, cât și șefia Consiliului Județean Suceava.

Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur i-a cerut miercuri, 12 iunie, demisia actualului primar de Suceava, Ion Lungu.

Lungu a fost acuzat de mai mulți membri ai PNL Suceava, inclusiv de Flutur, că ar fi făcut o înțelegere cu contracandidatul PSD care a câștigat scrutinul de duminică.

Lungu, care a condus orașul în ultimii 20 de ani, nu a mai candidat pentru un nou mandat. Înlocuitorul său pe listele PNL, Lucian Harșovschi, a pierdut în favoarea candidatului PSD, Vasile Rîmbu. Acesta din urmă a obținut peste 42% din voturi, în timp ce  candidatul liberal a totalizat sub 28%.

„Nu mai accept, Domnul Lungu, până aici!. Pentru că dumneata ai trecut peste mine și ai vândut partidul. Eu plec acasă. Faceţi-vă bine, dragii mei. ipocrizia! Procentele sunt una, dar jocurile pe sub masă au nenorocit acest partid. Puneți cărțile pe față!”, a spus, într-un acces de nervi, Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur, care se află la conducerea CJ Suceava încă din 2016, a pierdut, la rândul său, postul de președinte al CJ Suceava, câștigat de deputatul PSD Gheorghe Șoldan.

„Gata, s-a umplut paharul. Ieri, cu atâta seninătate ți-ai permis să stai calm. Ți-am arătat ce înseamnă ipocrizia!”, a mai spus Flutur.

Lungu s-ar fi apărat spunând că este „un simbol pentru primarii liberali” și că, în plus, el l-ar fi adus pe Flutur în partid,

Până la finalul ședinței, spiritele s-au calmat. Membri organizației PNL i-au acordat un vot de încredere lui Flutur, care are undă verde pentru a rămâne la conducerea filialei de județ a partidului, și au cerut ca problema excluderii lui Lungu să fie tratată conform regulamentelor interne.