Legea bugetului a trecut de comisii. USR atacă proiectul la CCR! Ce a declarat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Puterea.ro fostul președinte al Comisiei Juridice

Publicat: 22 dec. 2021, 14:56, de Narcis Popescu, în POLITICĂ , ? cititori
Legea bugetului a trecut de comisii. USR atacă proiectul la CCR! Ce a declarat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Puterea.ro fostul președinte al Comisiei Juridice

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au aprobat, miercuri, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2022. Au fost înregistrate 22 de voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”, Urmează dezbaterile în plenul reunit al celor două camere, urmând ca joi să fie dat votul final. Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru dezbatere pe articole şi vot final încă de miercuri seară.

Sectorul 1 pierde 30% din buget și riscă nu mai poată plăti serviciile de salubritate

USR, în schimb, amenință că atacă la CCR bugetul! Fostul președinte al Comisiei Juridice de al Camera Deputaților, Mihai Badea, a declarat în exclusivitate pentru Puterea.ro că motivul principal pentru care vor ataca legea în forma actuală la CCR este discriminarea UAT-urilor cu primari USR. ”Avem o modificare a formulei la sectoarele Capitalei, de la 1150 de lei pe cap de locuitor, aşa cum era anul trecut în buget, la 1500 de lei în propunerea de buget, care debalansează şi mută o sută şi ceva de milioane de la Sectorul 1 la Sectorul 3. Sectorul 1 pierde 30% din buget și riscă nu mai poată plăti serviciile de salubritate”, a spus fostul lider USR de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților. ”Este evident o manevră de mutare a resurselor”, a mai spus Mihai Badea.

„Este o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în buget”, spune vicepreședintele USR, Dan Barna.