Texas: Legea care limitează dreptul la întreruperea sarcinii, blocată temporar de un judecător

Controversata lege care limitează dreptul femeilor din Texas la întreruperea sarcinii a fost blocată temporar de un judecător federal, potrivit BBC.

Judecătorul Robert Pitman a aprobat o cerere a administraţiei Biden de a împiedica punerea în aplicare a legii în timp ce ea este contestată legal.

Legea a fost promulgată de legislatorii republicani din Texas.

Casa Albă a caracterizat decizia judecătorului drept „un pas important” în recăpătarea drepturilor constituţionale pentru femeile din Texas.

Dacă alte curţi pot găsi un mod de a evita această concluzie este decizia lor. Această curte nu va aproba nicio zi în plus această privaţiune ofensatoare a unui drept atât de important”, a spus el.

Acesta este primul obstacol legal pentru Texas de la momentul implementării legii, iar oficialii statului este aşteptat să facă apel cu privire la hotărârea lui Pitman.

Administraţia Biden a demarat o acţiune juridică după ce majoritatea conservatoare a Curţii Supreme a refuzat să împiedice adoptarea legii. Departamentul de Justiţie a depus o solicitare de urgenţă pentru blocarea aplicării ei în timp ce derulează o acţiune legală.

Preşedintele democrat Joe Biden a descris legea ca „un atac fără precedent” asupra drepturilor femeilor, însă guvernatorul texan Greg Abbott a apărat-o spunând că „cea mai valoroasă libertate este viaţa însăşi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...