Ludovic Orban: Sfântul Andrei poate fi omagiat și din casele oamenilor

Publicat: 30 nov. 2020, 11:46, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Ludovic Orban: Sfântul Andrei poate fi omagiat și din casele oamenilor

Prim-ministrul Ludovic Orban le urează „La mulţi ani” celor care îşi sărbătoresc onomastica adăugând că, în contextul restricţiilor impuse de pandemie, Sf. Andrei poate fi omagiat cu aceeaşi credinţă din casele oamenilor.

„La mulţi ani, tuturor celor care poartă numele Andrei, Andreea! Sfântul Andrei are o rezonanţă deosebită pentru noi, fiind protectorul românilor, cel care a adus creştinismul pe aceste meleaguri. În acest an, chiar dacă nu ne putem bucura de această sărbătoare aşa cum eram obişnuiţi, îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, în familia noastră”, scrie premierul pe Facebook. 

Sute de credincioși la pelerinaj

Declarațiile vin în contextul în care IPS Teodosie a invitat credincioșii să vină în pelerinaj la peștera Sfântului Andrei, o decizie împotriva măsurilor luate de autorități. În dimineața aceasta zeci de mașini și sute de credincioși s-au adunat pe drumul către peștera Sfântului Andrei, deși au fost avertizați de polițiștii aflați la fața locului că ar putea fi amendați dacă merg la biserică, mulți dintre credincioși nefiind din Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului a cerut la Tribunalul Constanţa anularea unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinaje să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde se desfășoară. Solicitarea a fost respinsă de instanță. Joi, Teodosie a trimis o circulară prin care îi chema pe toți preoții din Eparhia Tomisului, personalul clerical și monahal, să meargă la Peștera Sf Andrei ca „să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie”.

Citește și: