MAI: Amenzi în valoare de peste 15,8 milioane de lei, permise săltate și consumatori de droguri prinși la volan, în timpul minivacanței

Așa cum anunțau la începerea minivacanței, efectivele MAI au împânzit locurile cele mai frecventate de turiști pentru a se asigura că situația nu scapă de sub control.  

Unul dintre obiectivele MAI a fost toleranța zero la traficul și consumul de droguri. Astfel, polițiștii împreună cu câinii de serviciu au făcut razii în locurile cele mai frecventate de potențialii “clienți” – festivaluri, gări și chiar pe șosele.

Ca în fiecare an, foarte mulți cetățeni au ales să petreacă minivacanța de 1 Mai pe litoral, unde au fost organizate mai multe evenimente publice. Cele mai importante au avut loc în Costinești și în Mamaia, cu o prezență medie zilnică de 21.000 de spectatori, respectiv o medie  de 4.500 de persoane, a anunțat MAI.

Efectivele MAI au identificat persoane care consumau sau încercau să vândă substanțe interzise. Au fost oprite să participe la festivaluri peste 130 de indivizi care aveau asupra lor droguri. Dintre acestea, cincisprezece persoane, printre care și cetățeni străini, au fost depistate doar în Gara de Nord. De altfel, acțiunile MAI au avut loc la nivelul întregii țări, în locuri de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care intenționau să ajungă în județul Constanța cu substanțe interzise.

În total, doar în contextul festivalurilor, au fost constatate 133 de infracțiuni prevăzute de Legea privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și două fapte de conducere a unui autovehicul fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Șoferii vitezomani sau cei care au consumat droguri au rămas fără permis

Cei peste 1500 de polițiști rutieri au acționat cu aproximativ 350 de aparate radar pentru depistarea șoferilor care au încălcat regulile de circulație și au pus în pericol propria siguranță sau a celorlalți participanți la trafic. De asemenea, polițiștii au organizat acțiuni pentru depistarea șoferilor care au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

Polițiștii au reținut 3.160 de permise de conducere, dintre care 48 ca urmare a consumului de droguri sau alte substanțe interzise, și au retras peste 1.000 de certificate de înmatriculare.

Echipajele de ordine publică au intervenit la 11.220 de evenimente, în timp ce pompierii au asigurat intervenția în aproximativ 6.000 de situații, dintre care aproape 5.000 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și peste 230 de incendii. 

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 667 de autori de infracțiuni și au aplicat peste 38.800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15,8 milioane de lei.

Citește și: De 1 Mai, litoralul va fi împânzit de ofițerii antidrog și de radare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...