Medicilor de familie și stomatologilor le va fi recunoscută vechimea în muncă

Un proiect de lege de recunoaștere a vechimii în muncă în cazul medicilor de familie și a stomatologilor a fost adoptat de Parlament.

În total, este vorba de peste 12.000 de medici de familie cu cabinete individuale și peste 16.000 de cabinete stomatologice.

„Odată cu această lege, medicii vor putea fi încadrați corect în grila de salarizare și atrași spre aceste cabinete pentru mărirea rețelei”, a transmis Oana Țoiu, deputat USR și inițiatoare a legii.

Proiectul completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății în sensul asimilării ca vechime în muncă a perioadei în care titularul cabinetului medical individual a furnizat servicii medicale, respectiv servicii medico-dentare.

Condițiile pentru recunoașterea vechimii sunt ca serviciile furnizate să fi produs venituri nete de cel puțin 12 salarii minime brute pe țară și ca medicul să fi achitat contribuțiile aferente la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Vechimea în muncă este relevantă pentru ca medicii să aibă dreptul să participe la concursuri de angajare care cer o vechime minimă, dar și pentru o corectă salarizare a lor.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică pentru anul 2019, avem în România, în medie, un medic la 307 locuitori, iar în mediul rural sunt de patru ori mai puține unități sanitare decât în mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...