Mesajul Papei Francisc adresat credincioșilor care sărbătoresc azi Paștele

Publicat: 05 mai 2024, 20:49, de Magda Marincovici, în Culte , ? cititori
Mesajul Papei Francisc adresat credincioșilor care sărbătoresc azi Paștele
Papa Francisc ortodocși greco-catolici Paște

”Domnul Înviat să vă umple de bucurie și de pace”, este mesajul adresat de papa Francisc credincioșilor ortodocși și greco-catolici care sărbătoresc azi Paștele.

”Adresez, cu multă afecțiune cele mai frumoase urări fraților și surorilor din Bisericile Ortodoxe și din unele Biserici Catolice Orientale care astăzi, conform calendarului iulian, sărbătoresc Sfintele Paști. Fie ca Domnul Înviat să umple de bucurie și pace toate comunitățile și să-i mângâie pe cei aflați în încercare. Pentru ei, urarea Paște fericit!” – a spus papa Francisc după rugăciunea antifonului marian pascal „Regina Coeli”, duminică , în Piața San Pietro.

Ca în fiecare duminică, Papa și-a reînnoit apelul la dialog pentru Orientul Mijlociu:  „Dialogul să se întărească și să dea roade bune”, a spus. ”Vă rog, să continuăm să ne rugăm pentru martirii şi suferinzii din Ucraina şi, de asemenea, pentru Palestina şi Israel, pentru ca pacea să vină şi pentru ca dialogul dintre ele să se întărească şi să dea roade bune”

Suveranul pontif ne-a cerut să ne rugăm pentru Ucraina care „suferă mult”.

De asemenea, Papa și-a îndreptat gândul și către locuitorii din statul brazilian Rio Grande do Sul, puternic afectați de inundații. „Domnul să-i primească pe cei răposaţi şi să mângâie familiile lor şi pe cei care au fost nevoiţi să-şi părăsească casele” – a spus pontiful.