Ministerul Justiţiei: Executivul a adoptat o ordonanţă care asigură echitate salarială pentru poliţiştii şi personalul civil din sistemul penitenciar

Ministerul Justiţiei anunţă că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care elimină inechitatea salarială pentru poliţiştii şi personalul civil din sistemul penitenciar.

„Executivul a adoptat în şedinţa de astăzi, 15.12.2021, proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul administraţiei penitenciare. Ordonanţa asigură aplicarea unitară a Anexei VI la Legea cadru nr. 153/2017 – Familia ocupaţională de funcţii bugetare Apărare, ordine publică şi securitate naţională pentru poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din sistemul administraţiei penitenciare”, a anunţat Ministerul Justiţiei.

Conform sursei citate, pein adoptarea ordonanţei, se elimină o inechitate din sistemul de salarizare în sistemul de ordine publică şi securitate naţională.

„Una din priorităţile pe care le-am stabilit după preluarea mandatului este eliminarea cât mai rapidă a inechităţilor de salarizare din sistemul judiciar şi sistemul penitenciar. Astăzi, cu sprijinul Guvernului, am reuşit să eliminăm una dintre ele, care greva statutul poliţiştilor de penitenciare şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare, problemă care a fost generată pe parcursul anului 2021 şi care reprezenta una din multele întârzieri acumulate pe agenda Justiţiei şi a sistemului penitenciar pe parcursul anului 2021. În continuare, mă voi concentra pe inechităţile salariale din sistemul judiciar”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Proiectul a fost avizat de Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi Consiliul Legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...