Miniștrii de finanțe din zona euro spun că băncile din UE nu au nicio expunere la Silicon Valley

Deși falimentele băncilor din SUA au avut impact negativ asupra burselor internaționale și a prețurilor la petrol, miniștrii de finanțe din zona euro susțin că UE este la adăpost de criză.

Băncile din zona euro nu au nicio expunere la Silicon Valley Bank şi sunt într-o situaţie bună, a declarat luni preşedintele Eurogrup, care reuneşte miniştrii de Finanţe din zona euro, Paschal Donohoe, citat de Reuters.

„Problemele apar din modelul de afaceri specific al Silicon Valley Bank. Iar imaginea aici în Europa este foarte diferită. Băncile noastre sunt în general într-o formă bună”, a declarat Donohoe într-o conferinţă de presă, după discuţiile miniştrilor de finanţe din zona euro.

„Le-am consolidat enorm în ultimii ani şi sunt sub supravegherea atentă a autorităţilor naţionale şi europene, iar cadrul de la Basel este aplicat tuturor băncilor din UE. Prin urmare, nu există o expunere directă la Silicon Valley Bank”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...