Ministrul de Interne, după ce Turcan și Voiculescu au fost surprinși fără mască: Toți răspundem în fața legii

Publicat: 31 mart. 2021, 14:00, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministrul de Interne, după ce Turcan și Voiculescu au fost surprinși fără mască: Toți răspundem în fața legii
lucian bode ministrul MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a reacționat după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au fost surprinși fără mască de protecţie în spaţii închise sau în aer liber.

„Sunt două chestiuni. Nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru nu este de a sancționat populația. Rolul nostru a structurilor MAI este de a determina cetățenii să respecte regulile de protecție sanitară.

În aceste condiții, în weekendul trecut am avut o medie de 103.000 cetățeni verificați. În aceste condiții amenzile au fost circa 8.400 pe zi. Deci scopul nostru nu este de a sancționa cetățenii când din 103.000 s-au aplicat amenzi pentru 8.400. Toți suntem egali în față legii și toți răspundem în față legii. Și Voiculescu, și Turcan”, a explicat Lucian Bode, scrie Aleph News.

Ministrul Muncii a participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în zona montană din Tălmaciu, județul Sibiu. În pozele postate pe rețelele sociale, apar mai multe persoane care nu poartă mască de protecție și care nu păstrează distanțarea fizică. După evenimentul de sâmbătă, administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, a fost internat la spital fiind infectat cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătății a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție Covid-19 pe holurile Parlamentului, deși conduita sanitară prevede că portul măștii este necesar în toate spațiile închise.

Citește și: