Ministrul Sănătății, primele precizări despre tragedia de la „Matei Balș”. Care este cauza incendiului

Ministrul Sănătăţii spune despre incendiul de la pavilionul Spitalului Matei Balş din Capitală că a fost unul „relativ violent”. Vlad Voiculescu a mai precizat că nu există deocamdată informații care să ateste că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui reșou aflat în unul din saloane

„In acest moment există o anchetă a poliției și un control al corpului premierului și ministrului Sănătății. Încercăm să aflăm ce s-a întâmplat… Există responsabili și există responsabilități. Intervenția a fost extrem de rapidă și de eficientă. Pompierii au intervenit prompt și au fost făcute rapid transferurile. Incendiul a fost relativ violent… S-a întâmplat în doar câteva minute”, a declarat ministrul Sănătății.

„Nu am informații că în clădirea respectivă ar fi fost alte surse de încălzire… Repet, nu am informații că în acea clădire ar fi fost nevoie de o sursă suplimentară de încălzire. Știm însă că spitalul a fost afectat de problemele termice din Capitală”, a mai spus Voiculescu.

Vlad Voiculescu spune că încă nu poate fi stabilită cauza incendiului

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Referitor la pacienţii evacuaţi din pavilionul în care s-a produs incendiul, ministrul Sănătăţii a declarat că: „Nu toţi sunt în stare gravă. Din informaţiile mele sunt patru pacienţi în stare gravă la Balş. Circa 40 de pacienţi fuseseră transferai la alte spitale din Bucureşti. Sunt locuri suplimentare. La Victor Babeş, minim 60 de locuri”.

Citește și

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole