Modificări ale Codului Rutier: Mai multe excepții pentru patru categorii de participanți la trafic

Patru categorii de posesori de permis vor beneficia de mai multe excepții prevăzute în prezent în Codul Rutier, deoarece se consideră că menținerea lor ar putea fi periculoasă pentru participanții la trafic.

Consiliul Legislativ a avizat o propunere de completare a unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului privind circulația pe drumurile publice.

Propunerea vizează exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 și A de la obligația de a deține asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor.

Este vorba, așadar, de conducătorii de mopede (AM), motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg (A1), motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0,2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale (A2) și motociclete cu sau fără ataş şi tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW (categoria A).

Potrivit expunerii de motive, riscurile de a purta asupra lor aceste obiecte, în cazul unui accident, sunt suficient de mari pentru a impune această modificare legislativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole