Nicușor Dan: În București se poate construi în continuare pe baza PUG

Primarul general Nicuşor Dan a declarat luni că în Bucureşti se poate construi în continuare pe baza Planului Urbanistic General, chiar dacă au fost suspendate cele 5 PUZ-uri de sector.

„Pentru a risipi confuziile şi a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri: Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (şi care urmează să fie actualizat), ce ţine cont atât de nevoia de spaţiu verde, cât şi de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană. În al doilea rând, e fals că se opresc construcţiile în derulare sau că se sistează construcţiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuinţe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziţia de apartamente nu vor pierde banii”, a declarat Nicuşor Dan.

El a reamintit că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni.

Context

PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 vor fi suspendate pentru o perioadă de un an, conform hotărârilor adoptate în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei cu 29 de voturi „pentru” şi 23 „împotrivă”.

PNL și USR au votat pentru, PSD și PMP, împotrivă.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a formulat amendamente în urma cărora a fost modificată forma iniţială a proiectului, care prevedea suspendarea pentru o perioadă de trei luni. Astfel, pe perioada suspendării PUZ-urilor de sector, primarul şi direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general “vor analiza neconcordanţele cu legislaţia aplicabilă în domeniul urbanismului, la nivel de UTR, în vederea identificării situaţiilor neconforme”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole