Nu e important cât mâncăm între Crăciun și Revelion, ci cât mâncăm din prima zi a anului până la Crăciun!

Publicat: 25 dec. 2021, 18:00, de Magda Marincovici, în Food , ? cititori
Nu e important cât mâncăm între Crăciun și Revelion, ci cât mâncăm din prima zi a anului până la Crăciun!
Sunt estimări potrivit cărora în perioada sărbătorilor Crăciunului luăm în greutate, în medie 1-2 kilograme. Din fericire, aceste kilograme pot fi rapid eliminate, dacă revenim la o alimentație echilibrată. Deoarece ”nu este important cât mâncăm între Crăciun și Revelion, ci cât mâncăm din prima zi a anului până la Crăciun”.

Așa că problema kilogramelor luate de sărbători este una rezolvabilă. Dar  pentru a rezolva problema reală, gravă a kilogramelor suplimentare avem la dispoziție trei sute și ceva de zile.

De sărbători, vrem să ne simțim bine, cu atât mai mult în această perioadă în care nu auzim decât despre Covid, crize, scumpiri…

Nuriționiștii, acești oameni răi, spun că la principala masă de Crăciun, fără prea mare efort, adunăm vreo 1.200 – .500 de calorii: adică aproape toate caloriile recomandate pentru o zi. Foarte bine. Te-ai simțit bine?

Dar și mâine e o zi. Asta înseamnă că a doua zi treci la o supă, la o bucată normală de pește cu legume și, la desert, un măr.

Dacă au mai rămas multe preparate de Crăciun, din nou zic, foarte bine: ori le bagi la congelator pentru un weekend, ori le oferi și cu siguranță vei găsi cui. Eventual, chiar colegilor de birou!