O adolescentă de 16 ani dată dispărută în Bulgaria a fost prinsă la granița cu România

Doi tineri din Bulgaria au fost depistați cu ajutorul aparaturii de termoviziune când încercau să intre ilegal în ţară de Garda de Coastă. Cei doi, un tânăr de 18 ani și o fată de 16 ani, a fost reținuți și predați ulterior autorităților de frontieră bulgare.

În data de 16.10.2020, în jurul orei 19.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au observat cu ajutorul tehnicii de supraveghere pe principiul termoviziunii, două persoane care se deplasau, pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul ţării.

Cele două persoane au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni bulgari, un tânăr în vârstă de 18, respectiv o tânără de 16 ani. La cercetări, s-a constatat faptul că persoana de sex feminin figura în bazele de date ale autorităţilor bulgare ca fiind dispărută.

În acelaşi timp, în Punctul comun de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Kardam, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Germania, un cetăţean din Bulgaria şi unul din Turcia.

În baza analizei de risc, cele două persoane se încadrau în profilul de risc pentru trafic de migranţi, astfel că, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului care nu a respectat itinerariul de deplasare, deplasându-se pe un drum secundar. În scurt timp, autoturismul a fost oprit, iar cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În baza verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi sunt mama băiatului şi concubinul acesteia, care urmau să-i preia pe cei doi după ce treceau ilegal frontiera în România, cu scopul de a-i transporta într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, toate cele patru persoane fiind predate, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...