O scrisoare splendidă, scrisă într-un limbaj colorat, vedetă de licitație la Londra

O scrisoare amicală semnată de scriitorul Charles Dickens, compusă în timp ce autorul se afla într-un turneu prin Marea Britanie lecturând din povestirea sa ”A Christmas Carol”, urmează să fie scoasă la licitaţie pe 15 decembrie de casa Christie’s, la Londra.

Potrivit Reuters, scrisoarea manuscrisă, considerată vedeta acestei licitații, are patru pagini, e datată 6 decembrie 1858 şi e adresată unui prieten – arhitectul şi parlamentarul Joseph Paxton. Dickens descrie o cină ţinută în onoarea lui, la care Paxton a fost sfătuit să nu participe din motive politice.
Este cu adevărat o scrisoare splendidă întrucât îi aduce împreună pe Charles Dickens şi un alt mare bărbat victorian al epocii, Sir Joseph Paxton’‘, a declarat Thomas Venning, directorul departamentului de carte din cadrul Christie’s Londra.

Scrie într-un limbaj mai colorat pentru a-şi exprima frustrarea întrucât lucrurile nu se desfăşuraseră conform planului şi îi face un portret excentric unui antreprenor local care se pare că fusese vinovat pentru încurcătura provocată, un bărbat pe nume Whitten”, a mai spus specialistul casei de licitaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole