Ofensivă rusă în sudul Ucrainei. Obiectivul invadatorilor

Trupele ruse au lansat o ofensivă în sud, în direcția Gulyaipol, regiunea Zaporozhye, a declarat  consilierul prezidențial Oleksi Arestovici în emisiunea canalului Feygin Live, relatează agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

„În cele din urmă, fața sudică a grupării ruse s-a pus în mișcare. Așteptam această zi… Se mișcă foarte atent, târându-se de-a lungul grupului tactic, în direcția Hulyaipol, regiunea Zaporozhye”, a spus Arestovici.

Potrivit estimărilor consilierului, există aproximativ 10.000 de militari ruși trimiși în această direcție.

Arestovici a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei au început, de asemenea, o „mișcare interesantă” în zona Izyum (regiunea Harkov), care va complica ofensiva rusă de acolo.

În același timp, Arestovici a menționat că trupele ucrainene nu vor aștepta pasiv ofensiva rușilor, ci intenționează să se miște proactiv.

„Este o apărare mobilă, chiar apărare activă”, a adăugat el.

Consilierul se îndoiește de capacitatea trupelor ruse de a pune în aplicare un plan de încercuire a armatei ucrainene în Donbas.

Arestovici a declarat, de asemenea, că trupele ucrainene au înregistrat anumite succese în zona Herson.

Comentând situația din Mariupol, Arestovich a spus că, deși propaganda rusă a anunțat că uzinele siderurgice de la Mariupol, unde se află armata ucraineană, sunt înconjurate, în același timp, conducerea din Mariupol a raportat lupte intense de stradă la 5 km de Azovstal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...