Ofensivă rusă în sudul Ucrainei. Obiectivul invadatorilor

Trupele ruse au lansat o ofensivă în sud, în direcția Gulyaipol, regiunea Zaporozhye, a declarat  consilierul prezidențial Oleksi Arestovici în emisiunea canalului Feygin Live, relatează agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

„În cele din urmă, fața sudică a grupării ruse s-a pus în mișcare. Așteptam această zi… Se mișcă foarte atent, târându-se de-a lungul grupului tactic, în direcția Hulyaipol, regiunea Zaporozhye”, a spus Arestovici.

Potrivit estimărilor consilierului, există aproximativ 10.000 de militari ruși trimiși în această direcție.

Arestovici a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei au început, de asemenea, o „mișcare interesantă” în zona Izyum (regiunea Harkov), care va complica ofensiva rusă de acolo.

În același timp, Arestovici a menționat că trupele ucrainene nu vor aștepta pasiv ofensiva rușilor, ci intenționează să se miște proactiv.

„Este o apărare mobilă, chiar apărare activă”, a adăugat el.

Consilierul se îndoiește de capacitatea trupelor ruse de a pune în aplicare un plan de încercuire a armatei ucrainene în Donbas.

Arestovici a declarat, de asemenea, că trupele ucrainene au înregistrat anumite succese în zona Herson.

Comentând situația din Mariupol, Arestovich a spus că, deși propaganda rusă a anunțat că uzinele siderurgice de la Mariupol, unde se află armata ucraineană, sunt înconjurate, în același timp, conducerea din Mariupol a raportat lupte intense de stradă la 5 km de Azovstal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole