Papagalii martori în procese. De la divorțuri răsunătoare, la crime înfiorătoare

Publicat: 14 apr. 2024, 08:03, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Papagalii martori în procese. De la divorțuri răsunătoare, la crime înfiorătoare
Papagali, martori in procese

Papagalii sunt o adevărată bucurie într-o casă. Viu colorați și mereu puși pe joacă, iar dacă papagalii mai sunt și vorbitori, atunci te alegi cu o companie pe cinste. Uneori, însă, aceștia înregistrează și ceea ce nu ar trebui.

Papagalii reprezintă una dintre cele mai inteligente specii de păsări. Ei pot imita conversația umană și alte sunete, precum salvarea, claxonul mașinilor, plânsul. Unii par chiar că pot dansa, iar mărturii stau sute de clipuri de pe rețelele sociale.

Papagalii, martori serioși în procese

Ei bine, papagalii se știe că înregistrează convorbiri mai ceva ca agenții secreți, însă acest lucru se poate dovedi foarte dăunător pentru unii proprietari, după cum veți vedea în rândurile de mai jos, unde veți citi despre trei cazuri în care ”depozițiile” papagalilor au dus la divorțuri dureroase, dar și la rezolvarea unor crime!

Primul caz ajuns în instanță este cel al papagalilor unui tânăr turc. Cele două păsări foarte inteligente au înregistrat o frază pe care au tot auzit-o prin casă. Așa s-a ajuns ca tânărul pe nume Haber să ceară soției sale divorțul, după ce ambii papagali repetau constant propoziția: „Soțul meu nu este acasă, vino!”.

Bărbatul a mers la prima înfățișare din proces cu cele două păsări, relatează publicația turcă Yenicag Gazetesî. Părțile implicate în dosar, ale căror nume nu au fost dezvăluite, s-au prezentat în fața unui judecător de la tribunalul din Istanbul.

Avocatul reclamantului, Ted Buckland, a distribuit o imagine care îl prezintă pe clientul său cu papagalii pe umeri. „Urmează să ascultăm martorii în cazul clientului nostru, care a aflat ca a fost înșelat datorită papagalilor săi care repetau întruna: Soțul meu nu este acasă, vino!”, a notat apărătorul, pe rețeaua X.

Discuții interzise

Și în Vietnam a avut loc un astfel de caz. O femeie de afaceri avea un papagal foarte frumos colorat, care îi făcea zilele mai frumoase. Într-o zi, pasărea tot spunea niște fraze pe care femeia nu le-a băgat în seamă.

După ceva timp, aceasta a stat și a ascultat cu atenție ce spunea papagalul său. Ei bine, când a descifrat mesajul, aceasta s-a umplut de mânie. Pasărea reda o conversație dintre soțul ei și menajeră.

A vrut să se convingă cu ochii ei că pasărea spune adevărul, așa că a ascuns o cameră de supraveghere în dormitorul menajerei. Nu mică i-a fost mirarea să afle că înaripata spunea adevărul. A intentat divorț imediat.

Un alt caz în care a fost implicat un papagal a avut loc în India, chiar anul trecut. Un papagal a fost „audiat” ca martor principal într-un caz de crimă și a dezvăluit detalii despre infracțiune. Chiar dacă pare greu de crezut, „mărturia” a ajutat la condamnarea a doi bărbați la închisoare pe viață, pentru uciderea unei femei.